BUDAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT MOSOLYVÁR BÖLCSŐDE

mosolyvar hirek

A Mosolyvár bölcsőde Budakeszi város gyorsan fejlődő, folyamatosan megújuló, zöldterülettel, kertes társas és családi házas környezettel határolt területén, a Pitypang Sportóvoda közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Bölcsődénk tömegközlekedéssel is jól megközelíthető, az épület előtt áll meg a 22/A jelű busz, illetve az épület mellett lévő parkoló az autós megközelítést támogatja.

Budakeszi Város Önkormányzata 2011. évben a „Bölcsődei ellátás kapacitásfejlesztése” címen Európai Uniós pályázatot nyert 56 férőhelyes, 4 csoportszobás bölcsőde építésére. A bölcsőde megnyitásának időpontja 2014. szeptember 1.

A nagy létszámú férőhelyhiány miatt a VEKOP-6.1.1 "Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése" elnevezésű felhívás keretében, a Budakeszi Város Önkormányzata megpályázott európai uniós támogatásnak köszönhetően, 4 csoportszobával és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel, és udvari térrel bővült a Mosolyvár Bölcsőde épülete. Intézményünk a 2019-20. nevelési évtől 112 férőhellyel, négy egységgel, nyolc csoportszobával várja a gyermekeket.

Fő törekvésünk, hogy családias hangulatban, finom érintéssel és sok mosollyal az arcunkon gondozhassuk, nevelhessük a hozzánk járó gyerekeket. Úgy tartjuk, hogy egy-egy kisgyerekkel egy-egy új családot is kapunk, ennek megfelelően a gyerekek érzelmi tankja mellet nagy gondot fordítunk a szülőkkel való kapcsolattartásra is.

Munkánk során törekszünk a gyerekek, a szülők, a családok, az intézmény, és a kollégák, valamint Budakeszi város javát szolgálni, minden körülmények között a törvényes működés biztosításának megvalósításával. Programunk sikerességéhez és teljesítéséhez bölcsődénk minden dolgozójának aktív közreműködése szükséges. A megvalósításban a bölcsőde minden szakemberének fontos feladata van, a vezetőktől a technikai dolgozókig, egységes szemléletet képviselve, team-ben gondolkodva.

Célunk olyan nevelési körülmények megteremtése, amely egyedülálló és elősegíti a gyermekek egészséges testi – lelki, intellektuális fejlődését. Nagy hangsúlyt szeretnénk fordítani az érzelmi és viselkedési fejlődés támogatására, valamint a zenei és mozgásos kezdeményezésekre. Olyan bölcsődei kultúra kialakítását szeretnénk megvalósítani, amelyben még több figyelmet tudunk szentelni a gyermekek egyéniségének, a családok támogatásának. Egy családbarát bölcsőde működtetését szeretnénk megvalósítani, ahol az ellátás összhangban van a gyermekek szükségleteivel, megfelel a szülők igényeinek, valamint nem utolsó sorban a fenntartó is elégedett az ellátás minőségével. Bölcsődénkben célunk a gyermek egyéni fejlődési ütemének, életkorának megfelelő nevelés, gondozás biztosítása, a gyermeki kompetenciák kibontakozásának segítése, a családokban kialakult értékrendek tiszteletben tartásával, esetleges hiányosságok esetén azok kompenzálásával.

Vezetőként nagyon nyitottak vagyunk a szakmánkat érintő kérdésekben, folyamatos képzésekben veszünk részt mi magunk és kisgyermeknevelőink is annak érdekében, hogy a legkorszerűbb ismeretek birtokában működtethessük bölcsődénket. Szívesen kapcsolódnánk be nemzetközi projektekbe, hogy külhoni tapasztalatokat szerezzünk a koragyermekkori nevelésről. Szívügyünk a korszerű, egészséges táplálkozási szokások bölcsődés kortól való megalapozása. Törekszünk a „zöld bölcsőde” cím elnyerésére, a környezettudatosság, - védelem fontos számunkra.

Célunk, hogy a főváros agglomerációjában egy nagyon korszerű, szakmailag színvonalas, családbarát bölcsődét tartsunk fenn.

 

A Mosolyvár bölcsőde csapata

Cím: 2092 Budakeszi, Konth Miklós. u. 2.
Telefon: +36 23 200 125
Vezető: Pregitzer Györgyné Mónika
Vezető helyettes: Borbély Szilvia
Honlap: bolcsode.budakeszi.hu/mosolyvar-bolcsode
e-mail: mosolyvar@bolcsode.budakeszi.hu
Adatvédelmi tisztviselő: Dr. Lojek Levente (Bovard Kft.; info@bovard.hu)

budakeszi logo v3

Cím: 2092, Budakeszi Fő u. 133
Telefon: +36 23 451-316
Vezető: Simon Éva
Honlap: bolcsode.budakeszi.hu/manovar-bolcsode
e-mail: bkeszi.bolcsi@gmail.com
Adatvédelmi tisztviselő: Dr. Lojek Levente (Bovard Kft.; info@bovard.hu)

Please publish modules in offcanvas position.