Üdvözöllek a  ‘Mosolyvár Bölcsőde’ honlapján

Image

Bemutatkozás

mosolyvar bolcsode kivul 2

A Mosolyvár bölcsőde Budakeszi város gyorsan fejlődő, folyamatosan megújuló, zöldterülettel, kertes társas és családi házas környezettel határolt területén, a Pitypang Sportóvoda közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Bölcsődénk tömegközlekedéssel is jól megközelíthető, az épület előtt áll meg a 22/A jelű busz, illetve az épület mellett lévő parkoló az autós megközelítést támogatja.

Budakeszi Város Önkormányzata 2011. évben a „Bölcsődei ellátás kapacitásfejlesztése” címen Európai Uniós pályázatot nyert 56 férőhelyes, 4 csoportszobás bölcsőde építésére. A bölcsőde megnyitásának időpontja 2014. szeptember 1.
A nagy létszámú férőhelyhiány miatt a VEKOP-6.1.1 "Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése" elnevezésű felhívás keretében, a Budakeszi Város Önkormányzata megpályázott európai uniós támogatásnak köszönhetően, 4 csoportszobával és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel, és udvari térrel bővült a Mosolyvár Bölcsőde épülete. Intézményünk a 2019-20. nevelési évtől 112 férőhellyel, négy egységgel, nyolc csoportszobával várja a gyermekeket.

Fő törekvésünk, hogy családias hangulatban, finom érintéssel és sok mosollyal az arcunkon gondozhassuk, nevelhessük a hozzánk járó gyerekeket. Úgy tartjuk, hogy egy-egy kisgyerekkel egy-egy új családot is kapunk, ennek megfelelően a gyerekek érzelmi tankja mellet nagy gondot fordítunk a szülőkkel való kapcsolattartásra is.

Munkánk során törekszünk a gyerekek, a szülők, a családok, az intézmény, és a kollégák, valamint Budakeszi város javát szolgálni, minden körülmények között a törvényes működés biztosításának megvalósításával. Programunk sikerességéhez és teljesítéséhez bölcsődénk minden dolgozójának aktív közreműködése szükséges. A megvalósításban a bölcsőde minden szakemberének fontos feladata van, a vezetőktől a technikai dolgozókig, egységes szemléletet képviselve, team-ben gondolkodva.

Célunk olyan nevelési körülmények megteremtése, amely egyedülálló és elősegíti a gyermekek egészséges testi – lelki, intellektuális fejlődését. Nagy hangsúlyt szeretnénk fordítani az érzelmi és viselkedési fejlődés támogatására, valamint a zenei és mozgásos kezdeményezésekre. Olyan bölcsődei kultúra kialakítását szeretnénk megvalósítani, amelyben még több figyelmet tudunk szentelni a gyermekek egyéniségének, a családok támogatásának. Egy családbarát bölcsőde működtetését szeretnénk megvalósítani, ahol az ellátás összhangban van a gyermekek szükségleteivel, megfelel a szülők igényeinek, valamint nem utolsó sorban a fenntartó is elégedett az ellátás minőségével. Bölcsődénkben célunk a gyermek egyéni fejlődési ütemének, életkorának megfelelő nevelés, gondozás biztosítása, a gyermeki kompetenciák kibontakozásának segítése, a családokban kialakult értékrendek tiszteletben tartásával, esetleges hiányosságok esetén azok kompenzálásával.

Vezetőként nagyon nyitottak vagyunk a szakmánkat érintő kérdésekben, folyamatos képzésekben veszünk részt mi magunk és kisgyermeknevelőink is annak érdekében, hogy a legkorszerűbb ismeretek birtokában működtethessük bölcsődénket. Szívesen kapcsolódnánk be nemzetközi projektekbe, hogy külhoni tapasztalatokat szerezzünk a koragyermekkori nevelésről. Szívügyünk a korszerű, egészséges táplálkozási szokások bölcsődés kortól való megalapozása. Törekszünk a „zöld bölcsőde” cím elnyerésére, a környezettudatosság, - védelem fontos számunkra.

Célunk, hogy a főváros agglomerációjában egy nagyon korszerű, szakmailag színvonalas, családbarát bölcsődét tartsunk fenn.


gyerekek

Budakeszi, 2020. 02.27.
Benkő Gáborné Intézményvezető
Molnár Éva Intézményvezető helyettes

alapitvany1

Mosolyvár Bölcsődéért Alapítvány
köszönettel fogadja felajánlásaikat


Székhely: 2092 Budakeszi Konth Miklós utca 2.
Számlavezető pénzintézet: OTP Bank NyRT
11742348-21456523-00000000

alapitvany

A Mosolyvár Bölcsőde hírei

2020 november 12

November 12-én a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte a szociális munka napját

Most a világjárvány idején különösen fontos, hogy segítsünk egymásnak, odafigyeljünk a rászorulókra. Köszönet jár a szociális területen dolgozó több tízezer…
2020 november 12

Covid információk!

Értesítem a tisztelt Szülőket, hogy a kormányrendeletnek megfelelően bölcsődénkben a hőmérséklet ellenőrzési pontig tudják gyermeküket kísérni, onnan kolléganőink vezetik tovább…
2020 november 12

Maszkviselési rendelet

FONTOS! November 12-én, csütörtökön 8 órától hatályos a maszkviselés szabályairól szóló polgármesteri önkormányzati rendelet.
2020 november 04

Covid információk!

Tisztelt Szülők! Sajnálattal értesítem Önöket, hogy a mai napon egy kisgyermeknevelőnk közvetlen hozzátartozójának Coivd 19 teszt eredménye pozitív lett, és az…
2020 november 03

Márton napra és Mikulásra készül a Mosolyvár Bölcsőde

A koronavírus járvány miatti óvintézkedések maximális betartása mellett zártkörű, de tartalmas őszi/téli programokra készül a budakeszi intézmény.
2020 július 28

Bölcsi búcsú

2020 július 25

Mosolyvár Bölcsőde SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

Kedves Szülő! Szeretettel meghívjuk leendő bölcsődéseink Szüleit  2020. 08. 05-én szerdán 16:30 órakor tartandó első szülői értekezletünkre. Helyszín: 2092 Budakeszi…
2020 július 22

Ősszel indulnak az új családbarát szolgáltatások a Mosolyvár Bölcsődében

A képviselő-testület a legutóbbi ülésén megszavazta az erről szóló előterjesztést. #Mosolyvár Bölcsőde. Ma személyesen tájékozódtunk a tervekről képviselőtársammal. Az intézményvezető arról…

Cím: 2092 Budakeszi, Konth Miklós. u. 2.
Telefon: +36 23 200 125
Vezető: Benkő Gáborné (Zsuzsa)
Vezető helyettes: Molnár Éva
Honlap:
e-mail: ujbolcsi@gmail.com
Adatvédelmi tisztviselő: Dr. Lojek Levente (Bovard Kft.; info@bovard.hu)

manovar logo bottom

Cím: 2092, Budakeszi Fő u. 133
Telefon: +36 23 451-316
Megbízott vezető: Borbély Szilvia
Honlap:
e-mail: bkeszi.bolcsi@gmail.com
Adatvédelmi tisztviselő: Dr. Lojek Levente (Bovard Kft.; info@bovard.hu)